HOME || ACTION PRESS || RADIO MAGAZINE || TOP SECRET || HOME SATELLITE || EXOΓΗΙΝΟ || ΙΣΤΟΡΙΚΑ || ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Login
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑΤεύχος 1, Ιστορικά Ντοκουμέντα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ
ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΜΕ 164 ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΩΝ €7 ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΝΑΥΑΓΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ... ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΝΑΥΑΓΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΑΓΙΩΝ.

Γράφει: ο Γιώργος Λεκάκης
Προόλογος: Κ. Θωκταρίδης


ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΙΑ ΜΑΣ... καταγράφοντας στις σελίδες του πρώτου τεύχους του περιοδικού ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, μία λαογραφική, ανεκτίμητη έρευνα και παρουσίαση των Αρχαίων και Σύγχρονων Ναυαγίων των Ελληνικών Θαλασσών, η οποία για πρώτη φορά σελιδοποιείται και ταξινομείται -για την ευκολία του
αναγνώστη- κατά πέλαγος.

Οι ιστορικές αναφορές, οι μύθοι των “θησαυρών” και των ναυαγίων του Ελληνικού βυθού, σε συνδυασμό με την τοπική λαογραφική ναυσιπλοΐα των θαλάσσιων περιοχών, προσφέρουν στον αναγνώστη μία υπεύθυνη ενημέρωση για τη μέχρι χθες γνωστή ή άγνωστη ύπαρξη σπουδαίων θαλάσσιων ευρημάτων από τα οποία, εμείς, οι Έλληνες, ως ναυτικός λαός, αντλούμε σημαντικές πληροφορίες γύρω από το χθές, ενώ παράλληλα μας προσφέρεται η δυνατότητα να καταγράφουμε και να ταξινομούμε την ελληνική ιστορία κατά τους αρχαίους χρόνους άλλα και κατά τη σύγχρονη εποχή.

Οι αναλυτικές περιγραφές για τα σημεία και τις συνθήκες των ναυαγίων καθώς και των ευρημάτων τους, θα σας ταξιδέψουν νοερά στα σημεία όπου ο θυμωμένος Ποσειδώνας εκτόξευσε τους κεραυνούς του, σταματώντας το χρόνο και αιχμαλωτίζοντας με το υδάτινο δίχτυ του στους βυθούς των ελληνικών πελάγων, τη ζωή από τον κόσμο της επιφάνειας, κρατώντας την για πολλά χρόνια κρυμμένη και ανενόχλητη από την ανθρώπινη παρέμβαση. Άλλωστε, στους ελληνικούς βυθούς, τα ναυάγια είναι διάσπαρτα και ίσως, ατελείωτα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανακάλυψη αμέτρητων πολιτισμικών θησαυρών όλων των εποχών που αναμφίβολα φανερώνουν τη σπουδαία ναυτική κληρονομιά και παράδοση της χώρας μας. Μιας χώρας συνυφασμένης με τη θάλασσα, τα πλοία και το γαλάζιο χρώμα, μιας χώρας δηλαδή με ναυτική ιστορία που έχει τις ρίζες της στο βυθό, εκεί όπου κείτονται ξεχασμένα «ζωντανά» κομμάτια, γνήσιοι «αυτόπτες μάρτυρες» εκείνων των συγκλονιστικών γεγονότων από ένα παρελθόν που σιγά σιγά βγαίνει στην επιφάνεια του σήμερα για να ταξιδέψει στο χρόνο τον σύγχρονο αναγνώστη και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, δίνοντας παράλληλα νέα πνοή σε ένα τόσο τετριμμένο και μυστηριώδες θέμα, αυτό των Ελληνικών Ναυαγίων.

Εντοπίστε και εσείς λοιπόν ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του περιοδικού ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ τον πλούτο της γνώσης που κείτεται στο βυθό του πελάγους, εκεί όπου είχε βυθιστεί το πλοίο των ιστοριών του παππού και της γιαγιάς.
Ανακαλύψτε τα χαμένα ναυάγια και ξεδιπλώστε το άλυτο μυστήριο καθενός από αυτά ώστε να βρεθείτε -έστω νοερά- μπροστά σε λαογραφικούς ιστορικούς θησαυρούς που ξεπερνούν κάθε ανθρώπινη φαντασία. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεθείτε προ εκπλήξεως, αντιμέτωποι με ανακαλύψεις που θα δώσουν νέα διάσταση για τη “βυθισμένη” και γεμάτη μαγεία ιστορία της χώρας μας.
Γιατί η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα που έχει έναν τόσο ιδιαίτερο και ισχυρό δεσμό με τη θάλασσα που την περιβάλλει και τα μυστήρια που κρύβονται επί αιώνες, στα γαλάζια της νερά...

 

Νικόλαος Κασίμης
Εκδότης
Action Press Publications


Συνέντευξη Αθήν 9,84Login
New Member
Remind Password

THE MOST DANGEROUS WEAPONS


Top Secret Advanced Military Weapons 2017

ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ


Η ανθρώπινη εξάρτηση ...στον εθισμό της τεχνολογίας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

 
Απαγορεύεται η κάθε είδους επεξεργασία, η αντιγραφή ή επαναδημοσίευση των άρθρων που παρουσιάζονται χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Ο εκδότης κατέχει αποκλειστικά τα Copyrights όλων των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό και στις ιστοσελίδες του και συγχρόνως το δικαίωμα ανατύπωσης αυτών. Τα άρθρα που υπογράφονται δεν εκπροσωπούν υποχρεωτικά την άποψη του εκδότη. Οποιοδήποτε άλλο υλικό που αποστέλλεται για δημοσίευση μαζί με κάθε άρθρο δεν επιστρέφεται. Μερικές φωτογραφίες που εμφανίζονται χρησιμοποιούνται μόνο ως γραφική απεικόνιση. Οι υπεύθυνοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για σωστή και έγκυρη ενημέρωση.
2024 copyright actionPRESS, development by
OMNINET