HOME || ACTION PRESS || RADIO MAGAZINE || TOP SECRET || HOME SATELLITE || EXOΓΗΙΝΟ || ΙΣΤΟΡΙΚΑ || ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Login
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Ραδιοτηλεπικοινωνίες Τεύχος 73το EDITORIAL της ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
του Νικολάου Κασίμη

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...
40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

Η εκλογολογία στις μέρες μας δίνει και παίρνει... και δυστυχώς ο Έλληνας πολίτης συνεχίζει να παραμένει εγκλωβισμένος στις υποσχέσεις των πολιτικών οι οποίες στο σύνολό τους, ποτέ δεν πραγματοποιούνται !
Θα έπρεπε άραγε -λίγο πριν κυνηγήσουμε για πολλοστή φορά το “καρότο”- να κάνουμε τον απολογισμό μας ώστε να δούμε εάν πράγματι στο χώρο μας συνέβη κάτι εποικοδομητικό από πλευράς πολιτείας που εκσυγχρόνισε ή βελτίωσε την δύσβατη πορεία των επικοινωνιών και ιδιαίτερα του ραδιοερασιτεχνισμού;
Πολλοί ελπίζαμε -όπως μας είχαν υποσχεθεί- σε μία γενική αναδιοργάνωση του κράτους με έντονη προσπάθεια προς τον εκσυγχρονισμό καθώς και την απελευθέρωση των επικοινωνιών, που θα άνοιγε δίκαια νέους, συμβατούς ορίζοντες για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό όμως που δυστυχώς εισπράξαμε την περασμένη τετραετία, ήταν μία πρωτοφανής αδράνεια του Υπουργείου Επικοινωνιών υπό την ηγεσία του κ. Λιάπη, εις βάρος της εμπορικής ανάπτυξης και των ραδιόφιλων πολίτων, με απαγορεύσεις πωλήσεων ηλεκτρονικών συσκευών που τους νομοθέτησαν στην “Μαύρη Λίστα” !!!
Τι έγιναν άραγε όλοι αυτοί οι υψηλόβαθμοι ομιλητές των προηγούμενων ημερίδων που υπόσχονταν... “λαγούς με πετραχήλια”, μοιράζοντας εύσημα και βραβεία σε συλλόγους εθελοντές και διακεκριμένα πρόσωπα;
Τι έγινε άραγε η υπόσχεση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων για στενότερη συνεργασία ραδιοερασιτεχνών και κράτους (MARS), για όσους καταλαβαίνουν;

Θέλετε να σας πω τι έγιναν;
Παχιές πολιτικές αερολογίες στην θέση των οποίων καταναλώνουν ανούσιο και δυσκίνητο χρόνο εξουσίας, μέχρι να περάσουμε στον επόμενο κύκλο ζωής... ο οποίος θα υπονομεύει σίγουρα μία από τα ίδια.
Πώς λοιπόν ο υπουργός κ. Λιάπης με τη νέα κυβέρνηση στις αρχές του 2006, αναδιοργανώνει την Ελλάδα και τους νόμους της, γράφοντας ιστορία στην ελληνική νομοθεσία;

Πώς το κατορθώνει;
Πολύ απλά: απαγορεύοντας στους Έλληνες πολίτες με έναν πολύ πρόχειρο νόμο -ο οποίος δεν πέρασε ποτέ από καμία δημόσια διαβούλευση- να κατέχουν και να χρησιμοποιούν ραδιόφωνα τύπου σκάνερ, ενώ παγώνει και εγκλωβίζει τους επαγγελματίες και το εμπόριο, με μία υπόσχεση για ξεχωριστό νόμο που θα ορίζει την διαδικασία αδειοδότησης, ο οποίος όμως 18 μήνες αργότερα, παραμένει σε κάποιο “αραχνιασμένο” συρτάρι της γραφειοκρατίας.

Κύριε Υπουργέ, μήπως θυμάστε το άρθρο 1, παρ. 3 του Ελληνικού Συντάγματος;
Εάν όχι, σας τον θυμίζουμε:
“Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.”

Ποιο Σύνταγμα; ... Άρθρο 5Α, παρ. 1 & 2.
1. “Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως ο νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατό να επιβληθούν με νόμο, μόνον εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.” (Θύματα των υποκλοπών οι Έλληνες πολίτες;)
2. “Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους, αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.” (Πώς εφαρμόζεται η παράγραφος 2 σε αντίθεση με τον Ν. 3431;)

Και φυσικά τέλος, κάτι που αφορά άμεσα τους υπεύθυνους και είναι κατά κόρον το Άρθρο 85 (Περί Ευθύνης των Υπουργών):
“Tα μέλη του Yπουργικού Συμβουλίου, καθώς και οι Yφυπουργοί, είναι συλλογικώς υπεύθυνοι για τη γενική πολιτική της Kυβέρνησης και καθένας από αυτούς, για τις πράξεις ή παραλείψεις της αρμοδιότητάς τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων για την ευθύνη των Yπουργών.
Σε καμία περίπτωση, η έγγραφη ή προφορική εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν απαλλάσσει τους Yπουργούς και τους Yφυπουργούς από την ευθύνη τους.”

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στης επερχόμενες εκλογές...


Συνέντευξη Αθήν 9,84Login
New Member
Remind Password

THE MOST DANGEROUS WEAPONS


Top Secret Advanced Military Weapons 2017

ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ


Η ανθρώπινη εξάρτηση ...στον εθισμό της τεχνολογίας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

 
Απαγορεύεται η κάθε είδους επεξεργασία, η αντιγραφή ή επαναδημοσίευση των άρθρων που παρουσιάζονται χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Ο εκδότης κατέχει αποκλειστικά τα Copyrights όλων των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό και στις ιστοσελίδες του και συγχρόνως το δικαίωμα ανατύπωσης αυτών. Τα άρθρα που υπογράφονται δεν εκπροσωπούν υποχρεωτικά την άποψη του εκδότη. Οποιοδήποτε άλλο υλικό που αποστέλλεται για δημοσίευση μαζί με κάθε άρθρο δεν επιστρέφεται. Μερικές φωτογραφίες που εμφανίζονται χρησιμοποιούνται μόνο ως γραφική απεικόνιση. Οι υπεύθυνοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για σωστή και έγκυρη ενημέρωση.
2024 copyright actionPRESS, development by
OMNINET