HOME || ACTION PRESS || RADIO MAGAZINE || TOP SECRET || HOME SATELLITE || EXOΓΗΙΝΟ || ΙΣΤΟΡΙΚΑ || ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Login
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Ραδιοτηλεπικοινωνίες, Τεύχος 90ΤΕΥΧΟΣ 90

 

 ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 

 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ 
-------------------------------------------------------------
Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά για το κοινό,
  κάθε μέρα από τις 11π.μ. έως της 3 μ.μ.

Για να επικοινωνήσετε με το περιοδικό
τηλεφωνήστε στο 210-9733445 & 212-2130000
ή στείλτε Fax 212-2130001
ή e-mail κάνοντας κλικ στο Menu " Επικοινωνία "

------------------------------------------------------------

  ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤE ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ; 
Μην ξεχάσετε να πάρετε συντροφιά σας το νέο τεύχος του περιοδικού Ραδιοτηλεπικοινωνίες (τεύχος Νο.90- κυκλοφορεί 25 Ιουνίου) το οποίο για μία ακόμη φορά θα βρείτε ανανεωμένο, με καλοκαιρινή θεματολογία, κατασκευές, καινούρια προϊόντα και gadgets καθώς και νέα μέσα από το σύγχρονο κόσμο του ραδιοερασιτεχνισμού και της τεχνολογίας.

Με αφορμή τον εορτασμό των 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα το 490 π. Χ., το περιοδικό μας έχει τη χαρά και υπερηφάνεια, μέσα από αυτό το τεύχος, να προσκαλέσει ανοιχτά όλους τους αναγνώστες και φίλους του ραδιοερασιτεχνισμού και του αθλητισμού, στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, με μοναδικό σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ανεκτίμητου έργου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και την αγορά πυροσβεστικού-διασωστικού οχήματος και εξοπλισμού διάσωσης.


Παράλληλα, θα διαβάσετε μια ιστορική αναφορά του Κώστα Στυλιάδη (SV2AVK), με πλούσια και λεπτομερή αναδρομική εξιστόρηση για τις τηλεπικοινωνίες κατά τη διάρκεια των αρχαίων χρόνων αλλά και τις προσπάθειες μακρινής επικοινωνίας από την περίοδο του ανθρώπου-κυνηγού...
Από τη φωτιά, τον καπνό και τα ταχυδρομικά περιστέρια καθώς και τα συνθήματα και τους φρυκτωρούς... φτάνουμε στο σήμερα, μέσα από ένα ταξίδι στο πολύ μακρινό παρελθόν, με αυθεντικά, ιστορικά κείμενα και φωτογραφίες που παραπέμπουν στους προγόνους των προγόνων μας...


Μια ακόμη ιστορική αναφορά -στο πιο κοντινό χθες- θα θυμίσει στους αναγνώστες απεγνωσμένες εκπομπές SOS-Μαρκόνι καθώς και αυτή του Τιτανικού που συγκλόνισε τον κόσμο, ενώ διατηρεί αναπόσπαστη θέση στην παγκόσμια ιστορία, στα πλαίσια αναφοράς βαρυσήμαντων άρθρων, όσον αφορά τις ιστορικές επικοινωνίες του παρελθόντος.
Ταξιδέψτε κι εσείς... μέσα από μια λεπτομερή περιγραφή που σοκάρει καθώς και φωτογραφίες του αυθεντικού ιστορικού αρχείου.


Βέβαια, οι σελίδες αυτού του τεύχους έχουν έντονη και τη νεανική πινελιά, με μια έξυπνη κατασκευή κυκλώματος λαμπάτου δέκτη AIR-BAND από αναγνώστη μαθητή της Γ' Γυμνασίου, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι ο ραδιοερασιτεχνισμός ανήκει εξίσου και στα νέα παιδιά. Εξάλλου, αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα κι από την εκπαιδευτική επίσκεψη του Σ.Ρ.E. και του περιοδικού Ραδιοτηλεπικοινωνίες, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, τιμώντας στις 17 Μαΐου 2010, την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και παρουσιάζοντας με επιτυχία το χόμπυ του ραδιοερασιτεχνισμού σε μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης οι οποίοι απόλαυσαν πραγματικά την εκπομπή CQ μέσα απ' τη μαθητική αίθουσα και βγήκαν από αυτήν με έντονο ραδιοερασιτεχνικό πνεύμα καθώς και όρεξη και λαχτάρα να γνωρίσουν ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο χόμπι.

Και... επειδή ποτέ δεν ξεχνάμε την έντονη επιθυμία ιδιοκατασκευής από τους λάτρεις του ραδιοερασιτεχνισμού και όχι μόνο... ο SV2GWY προτείνει το αξεσουάρ κεραίας Bias Tee Power Injector και δελεάζει τους φαν ραδιοερασιτεχνισμού, ώστε να το τολμήσουν!

Επίσης... σύντομοι και πολλαπλοί πειραματισμοί συντονισμού με κεραίες λήψης SWL και όχι μόνο... προσομοίωση υπολογιστή και κατασκευές, με διάφορα σχηματικά διαγράμματα Antenna Tuner για... τους πολύ Fan του χόμπι και της ιδιοκατασκευής, από τον ραδιοερασιτέχνη V7BPO.

Μια αναλυτική παρουσίαση του νέου φορητού πομποδέκτη TYT VHF TH-F5, με έντονη παρουσία στην αγορά, λήψη ραδιοφωνίας, απλό προγραμματισμό και... “εσωτερικές” δοκιμές για τους περίεργους “κατσαβιδάκηδες”!

Σε αυτό το τεύχος...
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την απόκτηση ραδιοερασιτεχνικού πτυχίου, κατηγορίας 1 (SV) & 2 (SW), από την υπερνομαρχία Αττικής. Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες!

Αποτελέσματα... και στο χώρο των Contest!
Ενημερωθείτε για το 8ο Aegean VHF Contest
με τις πολλές συμμετοχές και επιτυχίες και προετοιμαστείτε για το φετινό!

Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα-αφήγηση ζωής στον Δημήτριο Νταλίπη, έναν σύγχρονο “γιατρό” των ραδιοφώνων που αναβιώνει ιστορικούς ραδιοφωνικούς δέκτες και διαθέτει μια πλούσια συλλογή η οποία αναμφίβολα καθηλώνει τους εραστές του παλιού ραδιοφώνου...

Τέλος, ένα άρθρο-οδοιπορικό του 4ου HamFest Βέροιας, με όλες τις “ζουμερές” λεπτομέρειες καθώς και το καθιερωμένο Φωτορεπορτάζ του SV1HK που επιβεβαιώνει τη χαρά των επισκεπτών καθώς και την οργανωτική επιτυχία του Νομού Ημαθίας !

Ευχόμαστε σε όλους τους αναγνώστες
Καλό Καλοκαίρι με ξεκούραστες, Ραδιο-Διακοπές !!!

Και μη ξεχνάτε το βασικότερο όλων !!! Ψηλά το “κεφάλι”, γιατί οι ραδιοερασιτέχνες έχουν συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης !

 


Συνέντευξη Αθήν 9,84Login
New Member
Remind Password

THE MOST DANGEROUS WEAPONS


Top Secret Advanced Military Weapons 2017

ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ


Η ανθρώπινη εξάρτηση ...στον εθισμό της τεχνολογίας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

 
Απαγορεύεται η κάθε είδους επεξεργασία, η αντιγραφή ή επαναδημοσίευση των άρθρων που παρουσιάζονται χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Ο εκδότης κατέχει αποκλειστικά τα Copyrights όλων των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό και στις ιστοσελίδες του και συγχρόνως το δικαίωμα ανατύπωσης αυτών. Τα άρθρα που υπογράφονται δεν εκπροσωπούν υποχρεωτικά την άποψη του εκδότη. Οποιοδήποτε άλλο υλικό που αποστέλλεται για δημοσίευση μαζί με κάθε άρθρο δεν επιστρέφεται. Μερικές φωτογραφίες που εμφανίζονται χρησιμοποιούνται μόνο ως γραφική απεικόνιση. Οι υπεύθυνοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για σωστή και έγκυρη ενημέρωση.
2024 copyright actionPRESS, development by
OMNINET